
سئو تصاویر و آموزش سئو ممکن است موضوع پیچیده ای به نظر برسد. زیرا جزییات بسیار زیادی دارد مانند بهینه سازی کلمات کلیدی، سرعت سایت، لینک سازی، بهینه سازی متاتگ ها و… . در صورتی که بتوانید آن را درک کنید، خیلی هم پیچیده نیست.
در سطح بنیادی، شما می توانید سئو را به این صورت در نظر بگیرید:
هر چیزی که در اینترنت است، محتوا و یا یک لینک است (بین تکه های مختلف محتوا)
هر محتوایی که بک لینک با کیفیت بیشتری دارد، توانایی افزایش رتبه سئو سایت در گوگل را دارد. این محتواها بیشترین ترافیک را برای انواع کلمات کلیدی مختلف بدست می آورند و باعث افزایش رتبه بندی نیز می شوند.
صفحه A لینک های بیشتری از صفحاتی با کیفیت مشابه نسبت به صفحه B دارد؛ ازین رو، اعتبار رتبه بندی بالاتری دارد
کمیت و کیفیت بک لینک های یک صفحه٬ یکی از مهمترین عوامل خارجی موثر بر روی اعتبار و رتبه بندی صفحه در موتورهای جستجو می باشد. اما همچنین بازه ی گسترده ای از عوامل داخلی نیز بر روی عملکرد صفحه تاثیر دارد. سئو تصویر نیز یکی از آن ها می باشد.
بهینه سازی عکس یکی از المان هایی از سئو داخلی سایت است که کمتر به آن توجه می شود. اما این موضوع بدین معنی نیست که سئو عکس اهمیت زیادی ندارد. در واقع، اگر شما دقیق نباشید، سئو ضعیف تصاویر می تواند توانایی صفحه شما برای دریافت لینک، ایندکس شدن و در نهایت به دست آوردن ترافیک ارزشمند ارگانیک٬ با مشکل رو به رو کند.
🔵 7 گام بسیار مهم در سئو تصاویر
خبر خوب این است که شما می توانید در این قسمت از آموزش سئو تصاویر ، تنها با چند گام، تاثیر بسیار زیادی بر روی بهینه سازی تصاویر سایت خودتان ایجاد کنید. ما در ادامه هفت گام بسیار مهم را به شما معرفی می کنیم که باعث بهینه سازی سئو تصاویر می شود.
1- کاهش حجم عکس و فشرده سازی آنلاین تصاویر
حجم عکس ها به تنهایی تاثیر زیادی روی سرعت لود سایت دارند و این موضوع بر روی توانایی کلی صفحه برای رتبه بندی و دریافت ترافیک، تاثیر دارد. سرعت سایت نه فقط بر روی توانایی کاربر برای جابجایی بین صفحات در مسیر تبدیل تاثیر دارد، بلکه یک عامل فعال برای رتبه بندی می باشد. در صورتی که صفحه شما کند باشد، گوگل با دیدگاه مثبتی نسبت به آن نگاه نمی کند. به همین دلیل شما حتما باید از فشرده سازی تصاویر استفاده کنید.
شما ممکن است با PageSpeed Insights آشنا نباشید. این ابزار بسیار مفید است. شما می توانید URL وب سایت خودتان را وارد کنید و گوگل ارزیابی های بسیار خوبی را به شما ارائه میدهد که نشان دهنده ی مشکلات مرتبط با سرعت صفحه سایت می باشد. شما می توانید چند مورد از این تست ها را اجرا کرده و متوجه یک طرح مشترک در این تست ها شوید.
تصاویری که سایز نامناسبی دارند٬ معمولا مهمترین عامل کندی سرعت سایت هستند. به دلیل اینکه سئو تصویر و سرعت صفحه ارتباط نزدیکی با هم دارند، فشرده سازی تصاویر یکی از مهمترین اقدامات در سئو عکس می باشد.
شما می توانید به راحتی بین سربرگ های مختلف این ابزار جابجا شوید و تصاویری را مشاهده کنید که باعث کندی وب سایت شما شده اند. همچنین می توانید ببینید که با فشرده سازی تصاویر، چقدر فضا صرفه جویی می کنید.
شما می توانید از ابزاری مانند TinyPNG استفاده کرده تا تصاویر خود را در یک مرتبه فشرده کنید و یا مبتنی بر CMS خودتان، شما می توانید از ابزار یا پلاگین های مختلف به منظور بهینه سازی تصاویر برای سئو و فشرده سازی تصاویر استفاده کنید.
2- آپلود کردن تصاویر در فرمت های next-gen (نسل جدید)
یکی دیگر از پیشنهاداتی که برای سئو تصاویر در گزارش PageSpeed Insights بیان می شود، استفاده از فرمت های نسل جدید برای تصاویر می باشد. این گزینه به صورت “Serve images in next-gen formats” نشان داده می شود.
فرمت هایی که ما درباره آن صحبت می کنیم، JPEG 2000, JPG XR, و WebP می باشند. در صورتی که شما تا کنون در رابطه با این فرمت ها چیزی نشنیده اید، حس نکنید که خیلی از دیگران عقب افتاده اید!! این فرمت ها فرمت های رایج مثل JPG یا PNG می باشند. در حالی که JPG و PNG هنوز فرمت های رایج تصویری هستن؛ فرمت های نسل جدید مانند JPEG 2000 واقعا برتر می باشند. بهینه سازی عکس و کد کردن تصاویر با این فرمت ها به جای فرمت های قدیمی به شما کمک می کند که زمان بارگذاری صفحات و میزان استفاده از داده ها را کاهش دهید.
در صورتی که شما می خواهید از این فرمت ها استفاده کنید، مبدل های رایگان آنلاین بسیار زیادی وجود دارد که به شما کمک می کند.
3- استفاده از مقیاس تصویر مناسب برای وب سایت خودتان
سایز مناسب عکس برای سایت (منظورمان سایز ابعادی می باشد نه سایز فایل)، بر اساس CMS شما و فرمت صفحه ای که قرار است تصویر در آن آپلود شود، تغییر می کند. شما باید از بهترین سایز برای CMS خودتان استفاده کنید (مثلا Shopify سایز 2048 * 2048 را برای تصاویر مربعی محصولات پیشنهاد می کند). تصویری که آپلود می کنید، باید به خوبی در بستر محتوا قرار بگیرد…
ممکن است تصویر به صورت خودکار در CMS شما تغییر سایز پیدا نکند تا متناسب باشد. این تغییر سایز باعث می شود که سایز تصویر برای صفحه نمایش اصلاح شود اما باعث کاهش سایز فایل نمی شود. اگر بخواهیم به صورت کلی بگوییم، تصاویری که پیکسل های بیشتری دارند، سایز حجمی بیشتری دارند.
این یعنی که مطمئن ترین روش برای حصول اطمینان نسبت به سایز صحیح تصویر، این است که خودتان به صورت بهینه سایز تصاویر را انتخاب کرده و قبل از این که تصویر خودتان را آپلود کنید، آن را Crop کنید. اگر شما تصویر را از اینترنت دریافت کرده باشید شاید نیاز باشد که اصلاح زیادی بر روی سایز آن انجام دهید. اما اگر که شما تصویر مناسبی دانلود کرده باشید و یا اینکه تولید تصاویر را به یک طراح سپرده باشید، به راحتی می توانید سایز مناسبی را برای تصاویر به دست بیاورید که خاص سایت شما باشد.
4- ساخت تصویر جدید
تصاویر Stock، معمولا به راحتی سایز بندی می شوند. بیشتر تصاویری که شما از Adobe Stock یا Shutterstock یا از دیگر فروشنده ها دانلود می کنید سایزهایی مطابق با بیشتر سایت ها دارند.
اما این تصاویر همیشه مثل تصاویر اصیل و برند شما در بهینه سازی تصاویر برای سئو موثر نیستند. تصاویر تولید شده بر اساس داده های داخلی و یا تصویرهای با کیفیت از محصولات خودتان در شرایط عملی٬ تصاویری هستند که در رسانه های اجتماعی به اشتراک گذاشته می شوند و حتی در جستجوی تصاویر، مورد جستجو قرار می گیرند.
مهمتر از آن: تصاویر زیبا و منحصر به فرد، باعث می شود صفحه شما صفحه ای اصیل و با ارزش برای کاربران باشد. گاه به گاه، زمانی که متخصص ها در گوگل در رابطه با توصیف سئو قوی و بهینه سازی عکس صحبت می کنند و یا وقتی می خواهند در رابطه با یک تغییر در الگوریتم های گوگل صحبت کنند که باعث کاهش رتبه بندی شده است، آن ها این گونه می گویند: صفحه هایی ایجاد کنید که برای تمام مخاطبین ارزشمند باشد.
این یعنی شما باید از تصاویری استفاده کنید که بهترین تجربه ممکن را در اختیار کاربران قرار دهد.
5- متن جایگزین با تگ alt تصاویر
تگ alt تصاویر زمانی که گوگل می خواهد مشخص کند در جستجوی تصاویر کدام تصویر را نمایش دهد، تاثیر زیادی دارد. اطلاعات گوگل از عکس نسبت به تمام المان های دیگری که در صفحات ایندکس شده وجود دارند کمتر است. برای سئو تصویر، این یعنی که شما باید تمام اطلاعات در رابطه با تصاویر خودتان را در فضای مناسب، به گوگل ارائه کنید. سه مکان اصلی برای انجام این کار وجود دارد:
متن جایگزین عکس یا تگ alt: متن جایگزین تصویر برای افرادی که از screenreader استفاده می کنند و یا در شرایطی که سرور شما دچار مشکل می شود و نمی تواند تصاویر را بارگذاری کند٬ بسیار مفید است (در این شرایط متن جایگزین تصویر بر روی صفحه نمایش داده می شود).
اما از نظر رتبه بندی، متن جایگزین تصویر روش اصلی مورد استفاده گوگل برای درک تصاویر می باشد. در نتیجه به صورت طبیعی این متن اهمیت بسیار زیادی دارد. به عنوان بهترین روش، شما باید کلمه کلیدی هدف در صفحه و یا کلمات کلیدی ضروری که ممکن است برای یک تصویر خاص مورد استفاده قرار بگیرند را در این متن قرار دهید و هر لحنی که توصیف خوبی از تصویر ارائه نمی کند را حذف کنید (مثل حروف اضافه و …).
تیترها: مباحث بسیار زیادی وجود داشته است که آیا تیتر تصاویر نسبت به متن جایگزین تصویر، اهمیت دارد یا خیر. ضرورت این تیترها در سئو تصاویر چیست ؟ این تیترها یکی از عوامل رتبه بندی هستند. زیرا گوگل از آن ها در تعیین ترتیب ارائه تصاویر در نتایج جستجوی تصویری استفاده می کند.
شرح (Caption):گوگل در رابطه با متن شرح تصویر برای بهینه سازی عکس این گونه می گوید: «گوگل در رابطه با موضوع تصویر، از محتوای صفحه که شامل شرح ارائه شده برای تصویر و تیتر آن می باشد، اطلاعاتی را استخراج می کند». در نتیجه، شما باید متنی مرتبط با تصویر خودتان ارائه کنید تا گوگل بتواند مشخص کند که تصویر چه چیزی است. استفاده از این شرح ها یکی از بهترین روش ها برای توصیف مناسب تصویر و تناسب آن با زمینه می باشد.
6- بهینه سازی تصاویر برای اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
حالا در این بخش از آموزش سئو تصاویر می خواهیم در رابطه با تگ های Open Graph و Twitter Card ها صحبت کنیم. این موارد تگ هایی در HTML صفحه شما هستند که تضمین می کنند وقتی کسی این صفحه را بر روی فیسبوک و یا توییتر به اشتراک می گذارد، تصاویر و چکیده های توصیفی آن به صورت صحیح نمایش داده می شوند. در حالت طبیعی، اگر شما می خواهید تصویر شما بتواند در شبکه های اجتماعی نیز به اشتراک گذاشته شود و ترافیک به دست بیاورید، اهمیت بسیار زیادی دارند.
اگر مطمئن نیستید که آیا از این تگ ها استفاده کرده اید٬ می توانید در کد منبع خودتان جستجو کنید. می توانید به صورت امتحانی پست خودتان را در توییتر یا فیسبوک نشر دهید تا ببینید که آیا به درستی نمایش داده می شود یا خیر. تفاوت این کار با نشر لینک ساده این است که به جای یک لینک متنی، شما یک تصویر بزرگ را ارائه می کنید که یک کارت توصیف در رابطه با صفحه مربوطه را با خودش دارد و افراد با کلیک کردن روی آن، به صفحه شما منتقل می شوند.
اجرای تگ های Open Graph مجدد مبتنی بر CMS شما می باشد. اگر مثلا از BigCommerce استفاده می کنید، می توانید قسمت Open Graph را در تمام لیست بندی محصولات خودتان در تنظیمات نهایی، مشاهده کنید (اما متاسفانه شما نمی توانید از این گزینه در صفحه اصلی خودتان استفاده کنید).
اگر از WordPress استفاده می کنید، احتمالا این تنظیمات را در Yoast (یک پلاگین بسیار قدرتمند برای سئو برای کاربران وردپرس) مشاهده می کنید. شما میتوانید تمام صفحه هایی که ترافیک بالایی دارند و یا از نظر کسب و کار برای شما ارزشمند هستند را با استفاده از این ابزار بررسی کرده تا مطمئن شوید که این صفحه ها قابلیت اشتراک گذاری بر روی شبکه های اجتماعی را دارند.
7- استفاده از روش idle loading
بهینه سازی سرعت سایت، موضوع مهمی است که در دوره های آموزش سئو نیز در سرفصلی جداگانه به آن پرداخته می شود. جدا از نام بامزه ای که این روش دارد، بهینه سازی تصاویر برای سئو با استفاده از idle loading می تواند تاثیر بسیار زیادی بر روی سرعت سایت شما داشته باشد. زیرا تصاویری را که در نیمه پایینی صفحه هستند و هنوز کاربر صفحه را به سمت آن ها اسکرول نکرده، بارگذاری نمی کند.
گوگل این گونه می گوید: lazy loading می تواند به صورت محسوس باعث افزایش سرعت بارگذاری سایت شما در صفحات طولانی که شامل تصاویر زیادی زیر قسمت میانی صفحه هستند بشود. زیرا زمانی این تصاویر را بارگذاری می کند که کاربر نیاز داشته باشد و یا محتوای اصلی بارگذاری یا رندر شده باشد. این روش بسیار مفید است.
گوگل همچنین از idle loading در PageSpeed Insight خودش هم استفاده می کند. وقتی که شما تحلیل سرعت صفحه را بر روی سایت خودتان انجام میدهید، می توانید از این پیشنهادات بهره ببرید.
مثلا در سناریو بالا مشاهده می کنید که گوگل به شما می گوید idle loading می تواند به شما کمک کند. در صورتی که شما کاربر وردپرس هستید، چند پلاگین idle loading وجود دارد که می توانید از آن استفاده کنید. برای تمام کاربران دیگر، شما باید رهنمودهای کاری گوگل را در این رابطه بررسی کنید.
🔵 7 تجربه کاربردی نیوسئو در سئو تصاویر
آمارهای گوگل نشان می دهد که تصاویر می تواند ترافیک سایت را تا 12 درصد افزایش دهند. طبیعی است که بروز رسانی های شبکه های اجتماعی نیز اگر بدون تصویر باشد، بازخورد بسیار کمتری نسبت به موارد دارای تصویر خواهد داشت. حال اگر می خواهید که تصاویر سایت شما به خوبی در افزایش ترافیک نقش داشته باشد، پیشنهاد می کنیم که از نکات مهم آموزش بهینه سازی تصاویر که در ادامه برای شما ارائه کرده ایم، به خوبی استفاده کنید تا نتیجه مطلوبی کسب نمائید.
ایجاد تصاویری که بقیه می خواهند از آن ها استفاده کنند
اگر یک بازاریاب اینترنتی هستید، نمی توانید در روند کاری خود از تصاویر استفاده نکنید. استفاده از عکس هایی که افراد را تشویق به استفاده کردن از آن بکند، کار آسانی نیست. بهترین روشی که می توانید این کار را انجام دهید این است که تصاویری تولید کنید که کاربران علاقه مند به موضوع آن هستند. تصویر مدنظر شما باید شامل موضوعاتی باشد که مشکلات مخاطبین وب سایتتان را برطرف بکند.
تصاویر را به صورت ساده ارائه کنید به شکلی که همه مردم بتوانند به راحتی مفهوم آن را درک کنند. تصاویری ارتباط بیشتری را افراد برقرار می کنند که شامل مواردی مثل حقایق، راهنمایی ها، نکات و … باشند. در ارسال مقاله های خود به شکل منظمر رفتار کنید و بررسی کنید که با هر بروز رسانی که در روند کار خود ایجاد می کنید، مخاطبین وب سایت شما چه واکنشی از خود نشان می دهند. مواردی که بیشترین به اشتراک گذاری یا دانلود را دارند، عناوینی هستند که باید بیشتر از بقیه به آن ها متمرکز شوید.
از ابزارهای ایجاد کننده و منابع تصویر استفاده کنید
اول از همه نیاز است بدانید سئو تصاویر چیست تا بتوانید تصاویری انتخاب کنید که مقاله ها، محتوای سایت، بروز رسانی محتوای شبکه های اجتماعی و … را بهبود بخشید. بعد از آن باید اصول بهینه سازی تصاویر برای سئو را به خوبی و با استراتژی های مناسب انجام دهید.
ShutterStock،iStockPhoto و adobeStock از مهم ترین پلتفرم هایی هستند که برای کسب تصاویر و طرح های با کیفیت می توانید از آن ها استفاده کنید. اگر می خواهید در عین حالی که تصاویر با کیفیت به دست می آورید، هزینه چندان زیادی هم برای کسب و کار خود رقم نزنید، Pexeles ،Pixabay ،StockSnap و Unsplash مواردی هستند که می توانند به شما در این زمینه به خوبی کمک کنند.
برای تولید و ویرایش، می توانید از Canva استفاده کنید. Canva بهترین پلتفرم آنلاینی است که برای ایجاد تصاویر و طرح های گرافیکی با کیفیت مورد استفاده قرار می گیرد. با وجود قالب های از قبل بارگذاری شده این ابزار، می توانید تغییرات بسیار خوبی در عکس های خود به وجود بیاورید. برخی دیگر از ابزارهای ویرایش و بهینه سازی تصاویر عبارت اند از AdobeSpark ،Fotor و Pixlr.
برای درک بهتر محتوای سایت از اینفوگرافیک ها استفاده کنید
با اینکه در قبل چندین بار به اینفوگرافیک ها و نکات سئو تصاویر آن اشاره کردیم، اما بهتر است که این مورد را جداگانه مورد بررسی قرار داده تا اهمیت و شرایط استفاده آن را متوجه شویم.
در دیجیتال مارکتینگ امروزی، استفاده از اینفوگرفیک به بازاریابان این اجازه را می دهد که قابلیت خوانایی متن محتوای خود را شدیدا بهبود بخشند. اینفورگرافیک ها در واقع توجه کاربران بیشتری را به خود جذب می کنند.
به بیان دیگر یک کاربر شاید بتواند یک اینفوگرافیک را چندین مرتبه بخواند، اما مطالعه کردن محتوای متنی به تعداد زیاد، امکان پذیر نخواهد بود؛ چراکه برای ذهن خواننده خسته کننده می باشد. آمارها نشان می دهد که 65 درصد از بازاریابان در روند تولید محتوا سایت خود از اینفوگرافیک ها استفاده می کنند اما تنها 30 درصد از آن ها اینفوگرافیک یونیک و مخصوص کسب و کار خود استفاده می کنند. ایجاد و تولید اینفوگرافیک نیازمند ساعت ها و یا حتی روزا جستجو در زمینه موضوع مورد نظر می باشد و همچنین شما باید در این زمینه ذهنی خلاق داشته باشید.
برای انجام این کار به صورت حرفه ای پبشنهاد می کنیم که از ابزارهایی زیر استفاده کنید:
- Piktochart
- Venngage
- Visme
- Easel.ly
پاورپویت نیز یکی از اصلی ترین انتخاب های بازاریابان دیجیتال محسوب می شود. برای اینکه به درستی بدانید سئو تصاویر چیست بهتر است که از تمامی تکنیک ها و تجربیات ما در پروژه های مختلف، بهره مند شوید.
تولید تصاویر با قابلیت دیده شدن بالا
حال فرض کنیم که شما با استفاده از نکات بالا که از اصلی ترین موارد آموزش سئو تصاویر است، توانستید عکس هایی بسازید که کیفیت و ارزش بالایی دارند. اما تصور کنید که مردم نتوانند به این عکس های مورد نظر دسترسی داشته باشند؛ در این زمینه باید چه کاری انجام دهید؟
بنابراین شما می دانید که وقتی کسی نتواند در صورت نیاز تصاویر صفحات سایت شما را ببیند، دیگر اهمیتی ندارد چه کیفیتی داشته باشند. برای افزایش بازدید و سئو تصاویر سایت، می بایست در مرحله اول تصاویر خود را برای خزنده های موتورهای جستجو آماده کنید. از آنجایی که این خزنده ها نمی توانند عکس ها را به شکل مستقیم رمزگشایی کنند، شما باید برخی از تنظیمات جایگزین را انجام دهید تا خزنده ها و ربات های موتورهای جستجو، تصاویر وب سایت شما را به خوبی درک کرده و آن ها را ایندکس کنند.
در شبکه های اجتماعی نیز قسمتی وجود دارد تا متن یا مطلبی به تصویر مدنظر خود اضافه کنید. شما به عنوان مثال می توانید از هشتگ های معروف و پربازدید استفاده کنید تا به راحتی مخاطبینتان را افزایش دهید.
سعی کنید بفهمید چه کسی از تصاویر شما استفاده می کند
به عنوان یک بازاریاب باید بدانید که چه افرادی از عکس های وب سایت شما استفاده می کنند؛ در صورتی که از شما برای انجام این کار اجازه ای نگرفته اند. این یک معیار مهم برای استراتژی بازاریابی و کسب و کار شما می باشد. اگر شما تصویری را در اینترنت بارگذاری کردید، شما نمی توانید افراد را از استفاده کردن از آن منع کنید و یا نمی توانید کنترلی داشته باشید که چه افرادی می توانند از این محتوا استفاده کنند و کدام دسته از کاربران این اجازه را ندارند. با این حال راه هایی وجود دارد که با استفاده از آن ها می توانید متوجه شوید که چه کسانی از تصاویر صفحات سایت شما استفاده می کنند.
دقت داشته باشید که هیج مشکلی ندارد اگر از تصاویر سایت شما در روند بک لینک یا دادن اعتبار استفاده شود. اما اگر کسی از تصاویر شما استفاده کند و اجازه شما را برای انجام این کار نداشته باشد، این موضوع می تواند در رنک شما از نظر موتورهای جستجو تاثیر بگذارد و از نظر سئو تصاویر نیز اصلا قابل قبول نمی باشد.
جستجوی تصاویر گوگل را باز کنید و لینک عکس مورد نظر خود را وارد کنید. احتمالا شما در این قسمت تصاویر مشابهی که در حال استفاده توسط وب سایت های دیگر می باشد، را مشاهده می کنید. البته ابزارهایی وجود دارد که این عملیات را برای شما انجام می دهد؛ مثل Tineye و ImageRaider. در صورت پیدا کردن موارد کپی شده از سایت شما، می توانید به صاحبان وب سایت های مورد نظر درخواست دریافت مبلغ یا لینک های با ارزش را بدهید و یا می توانید بخواهید تا تصویر کپی شده را از متن محتوای خود پاک کنید.
این مقاله ادامه دارد…