چند بار کلمه کلیدی را در متن سئو شده تکرار کنیم؟

انتخاب کلمه کلیدی مناسب یکی از ارکان اساسی استراتژی محتوای کاربردی و تاثیر گذار محسوب میشود. اهمیت بالای کلمات کلیدی در سئو محتوا باعث شده تا باورهای اشتباه زیادی در مورد نحوه تاثیر دقیق آن ها به وجود بیاید. یکی از این باورهای اشتباه، تکرار کلمه کلیدی در متن است که بحث و جدال در مورد آن روز به روز بیشتر میشود.

اگر فرصت مطالعه مقاله را ندارید پیشنهاد می‌کنیم ویدیوی کوتاه (2 دقیقه) زیر را مشاهده کنید:

در این مقاله میخواهیم یک نگاه تازه و ریشه ای به این موضوع داشته باشیم. بعد از خوندن این مقاله چندین چراغ توی ذهن شما روشن میشود! این چراغ ها پاسخ همان سوال هایی است که درباره تکرار کلمه کلیدی داشتید!

باورهای اشتباه در مورد کلمات کلیدی

باورهای اشتباه در مورد کلمات کلیدی از کجا آمده است؟

فضای وب بهترین مکان برای پیدا کردن اطلاعات مفید و ارزشمند در حوزه های مختلف است. یکی از شگفتی های اینترنت این است که تقریباً هیچ چیز در آن از بین نمیرود! یعنی میتوانیم به راحتی با یک جستجوی ساده، مشخصات محصولی که 15 سال پیش توقف تولید شده را مشاهده کنیم!

ولی همین مزیت، پیش در آمد یک معضل بزرگ در فضای وب است.

میپرسید چرا؟

برای رسیدن به پاسخ باید موقعیت فرضی زیر را در نظر بگیرید:

فردی که تازه شروع به یادگیری سئو کرده، با جستجو در نتایج وارد مقاله ای میشود که در آن نوشته که تکرار کلمه کلیدی در مقاله باعث میشود ربات های گوگل بهتر محتوای شما را ببینند و جایگاه بالاتری برای آن در نظر بگیرند.

اما مشکل اینجاست که این مقاله مربوط به سال 2000 است!

در این زمان انجام دادن چنین تکنیک هایی در سئو تاثیر مثبتی داشت ولی این روش ها رفته رفته به ترفندهای سئو کلاه سیاه معروف شدند و به مرور تاثیر خود را از دست دادند.

تکرار کلمه کلیدی در متن یا keyword stuffing چیست؟

حالا فهمیدید چرا همچین حرفی به شما زدیم؟ برای اینکه استفاده صحیح از کلمات کلیدی یکی از مباحثی است که در طول زمان دست خوش تغییرات زیادی شده و استفاده از اطلاعاتی که مدت زیادی از نگارش آن میگذرد، میتواند شما را به مسیر اشتباهی ببرد.

حالا که فهمیدید ریشه این مشکلات چیست، میخواهیم یک قدم به جلو برداریم و در مورد تکرار کلمه کلیدی در عصر نوین صحبت کنیم.

تکرار کلمه کلیدی در متن، بزرگترین اشتباه تاریخ اصول سئو در تولید محتوا!

راز بزرگی که از ابتدای مقاله در دلمان مانده بود این است:

چگالی کلمه کلیدی دیگر یکی از فاکتورهای تاثیر گذار در سئو نیست. برای گوگل فرقی ندارد که شما در مقاله 10 بار کلمه خود را تکرار کنید یا 5 بار. موضوع مهم تر این است که خوانایی متن شما از نگاه کاربر در چه حدی باشد.

اگر تکرار بیش از حد باعث شود متن شما ماشینی به نظر برسد، محتوای خوبی تولید نکرده اید. در غیر اینصورت گوگل کاری به کار شما ندارد.

چی شد که گوگل در درک عبارت های جستجو تا این حد دقیق شد؟

الگوریتم های هوش مصنوعی گوگل، زمینه را برای این درک فراهم کرد.

برای اینکه مسیر هوشمند شدن موتور جستجوی گوگل را خوب متوجه شوید، پیشنهاد میکنیم مقالات پایین را به ترتیب مطالعه کنید و سپس این مقاله را ادامه دهید.

الگوریتم مرغ مگس خوار: گوگل با استفاده از گراف دانش خود، منظور عبارت جستجو شده کاربر را میفهمد و در همان صفحه نتایج به کاربر پاسخ میدهد.

الگوریتم رنک برین: گوگل رفتار کاربر در هنگام جستجو را رصد میکند و با استفاده از آنالیز آن ها بهترین نتیجه را در اختیار او قرار میدهد.

الگوریتم برت: برت جدیدترین و مهم ترین دستاورد گوگل در درک زبان گفتار انسان با استفاده از فناوری هوش مصنوعی است.

همین مقاله را در نظر بگیرید. شما به خواندن جملات و عنوان های آن به سادگی متوجه میشوید که مقاله در مورد «تکرار کلمه کلیدی» است. ولی ما این عبارت را 20 بار در نوشته خود تکرار نکردیم تا به گوگل بفهمانیم متن درباره چیست. با این حال میبینید که این مقاله رتبه خوبی در صفحه نتایج دارد.

چرا اینطوری است؟ برای اینکه این مقاله اول از همه به نیاز کاربر توجه دارد و این الویت بندی بسیار مورد توجه گوگل است.

تکرار کلمه کلیدی چه تاثیری در سئو دارد؟

به جای تکرار کلمه کلیدی چیکار کنیم؟

تا چند سال پیش، تکرار کلمه کلیدی مهمترین فاکتور برای کسب جایگاه در نتایج جستجو به حساب می آمد. با توجه به زیاده روی متخصصین سئو و کاهش کیفیت محتوای متنی در اینترنت، الگوریتم های گوگل مفهوم کلیدی را جایگزین کلمه کلیدی در تحلیل موضوع صفحه کردند.

گوگل در حال حاضر میتواند عبارت های مشابهی مثل “ریدایرکت و Redirect”، “قیمت و هزینه”، سئو و seo“” را به خوبی از هم تشخیص دهد. این یعنی هرچقدر ادبیات شما غنی تر بوده و از کلمات و ترکیب های بیشتری برای بیان مفهوم مورد نظر استفاده کنید شانس بالاتری برای کسب جایگاه در نتایج جستجو خواهید داشت.

استفاده از مترادف ها و کلمات هم خانواده متن شما را از نظر کاربر هم زیباتر میکند چراکه شما یک کلمه را چند بار در متن خود تکرار نکردید.

تعداد تکرار کلمه کلیدی در مقاله چقدر باید باشد؟

طبق قانون قراردادی بسیاری از مدیران سایت، چگالی کلمه کلیدی می‌بایست 3 درصد از محتوای مقاله باشد. ولی این قانون در حال حاضر منسوخ شده و حضور کلمه هدف برای 3 تا 5 بار در متن کافی است. برای اینکه بتوانید اثر کلمات کلیدی و درک گوگل از محتوای صفحه را بیشتر کنید، میتوانید از کلمات هم خانواده، هم معنی و عبارات توصیفی استفاده کنید.

یک مثال جالب برای درک کامل مفهوم کلیدی در سئو محتوا

خستگی یک مفهوم است، زمانیکه شما خسته هستید میتوانید این نیاز را با عبارات گوناگونی بیان کنید. مثلا عباراتی مانند “من خستم” یا اینکه “امروز خیلی راه رفتم” یا عبارتی مثل “دیگه جون ندارم” همگی مفهوم خستگی شما را به مخاطب اعلام میکنند. هریک از این عبارت ها میتوانند یک کلمه کلیدی در سئو باشند، با این تفاوت که به جای کلمه کلیدی، مفهوم کلیدی هستند!

امروز به جای استفاده از عبارات تکراری چند روش جایگزین را پیشنهاد میدهیم:

  • استفاده از عبارات هم خانواده و هم معنی
  • استفاده از عبارات توصیفی و مرتبط
  • پاسخ گویی به سوالات حاشیه ای و مرتبط با موضوع

نتیجه گیری: محتوای شما باید پاسخگوی سوالات بسیاری از کاربران باشد و همزمان از نظر موتورهای جستجو ارزشمند باشد. هرچقدر دایره کلمات شما گسترده تر بوده و به ادبیات کاربران نزدیک باشد شانس شما برای کسب جایگاه بیشتر خواهد بود.

نظر شما !!